A mai napomat is egy ilyen élmény tette kellemessé, természetesen Gyuribaánál a műhelyben. Mikor lehuppantam az asztalhoz, Kicsigyuri már kérdezte is, hogy kérek-e a "házibéliszből", a Bailyes néven nemzetközileg elhíresült csajozóspia helyi változatából. Természetesen igent kellett, hogy mondjak, és most sem bántam meg, olyannyira, hogy a receptgazda Didust is kifaggattam a know-how minden eleméről. Kisérletező kedvűeknek itt a recept, bevallom, nekem ez jobban ízlett mint az eredeti, talán mert mögötte imbolyog az olyannyira szeretett csallóközi lelemény minden bája.
Házi Baileys-jellegű alkohol ital X fő számára:
1. A konzervdobozos, édesített és sűrített tejkészítményt vízben elbukva két órán át főzzük egy edényben.
2. Karamell vagy mandulapudingot készítünk több tejjel, hígabbra.
3. 3 dl whiskeyt kikeverjük a pudinggal és a konzerv tartalmával egy kézimixer segítségével, majd lehűlni hagyjuk és egy ízléses üvegben a hűtőben tárolva elő-elővesszük, vagy akár egyszerre elfogyasztjuk.
Az ital rosszabb napokon rumból is készíthető.

