fotó: Zirig Árpád

CE Motó 2007

2007.07.03. 00:27 | baowah | 5 komment

2007 május 30.-és június 1. között lezajlott a harmadik Central European Motó Meeting 2007. Megőrizve az expanzív jellegget, az idén is létszámnüvekedéssel zártunk, a tavalyi két megjelent motóról immár a grandiózus mennyiségnek minősíthető négy motó volt jelen.

Ez a hivatalos változat, eddig a hírérték. Röviden összefoglalva az eseményeket a következő képpen zajlottak:

Szombat délben elindultam, régi tervek alapján megállva Zircen a ciszterci apátságban. A távoról impozáns épület kiívül-belül bájos lepattanságában várja a betérőt. A lépcsőhaz építészeti megoldása és a kopott falak nekem méginkább kiemelték a a lépcsőrendszer könnyed konstrukcióját és díszítését. Hihetetlen szép fémmunka a lépcsők tartószerkezete, sajnos erről elfeljtettem képet csinálni, pedig ipartörténeti érdeklődésűeknek igazi csemege. A főépületben két múzeumi tárlat van párhuzamosan. Az egyik Bakony élővilágát dolgozza fel, a másik pedig könyvtári. Az elsőben sikerült bedumálnom a nálam nem levő sajtóigazolványra hivatkozva egy ingyenes fotójegyet. Kicsit érdekes volt a sok preparált állatot nézni, szivesebben láttam volna őket élve, de hát ez van, így is ismeret volt. Nem is tudtam például, hogy a cickány ennyire kicsi.
A másik tárlaton, meg sem próbáltam a morózus nyugdíjas néninek a sajtóigazolványt bemagyarázni, így sajnos arról nincsenek képek, igaz nem sok látnivaló volt, inkább csak érdekes. Kb. negyed órás program, és még a szőnyegről sem szabad lelépni, hogy a könyvek gerincét megvizsgálja az ember. A folyosón színvonalas ex libris tárlat volt, de ekkor a morcos mama már ki akart dobni, ezt viszont nem hagytam, a metszet a grafikatörténet egyik legizgalmasabb része.

Balatonakarattyán a szabadstrandon volt pancsolás, majd a búzasörtől álmosan aludtam vagy két órát a fűben a Margit-vonal emlékművénél. Kriszt és Tamást megvárni lehetetlen volt, ezért a János nagybátyja nyaralóját individuálisan megközelítettem, és Jánossal borba fojtottam a késés miatti feszültséget, ami a fiúk érkezése után csoportos stresszoldó tréningbe csapott át.

Vasárnap reggel megjöttek Csabáék, majd Balaton felvidék, Káli-medence és minden kanyarban egy kiáltás, hogy de szívesen laknék itt. Napközben a motor láncca tényleg kritikus állapotba került, szakadáshatáron gurulva át a napot, ideális és rángásmentes fordulatot keresve. Aztán a karburátor is próbálta szabotálni a közlekedést, de a bezárt benzinkutak sem adtak okot az optimizmusra. Végül hajnali 0:20 órára 60-70-nel hazaártem. Drága egy édes motor ez, hazahozott.

Több kép még lehet, ha összerakom magam, ezek is inkább csak beszámoló jellegűek, a technikai gondok okozta feszültség miatt nem volt kedvem túl sokat fotózni.


Címkék: balaton 2007 aprilia moto meeting

A bejegyzés trackback címe:

https://baowah.blog.hu/api/trackback/id/tr55110471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hege 2007.07.03. 08:46:35

Nocsak!
Nem is gondoltam, hogy ennyi Moto van a vilagon :-)
Ami a lancot illeti, az olasz motoroknak koztudottan lelke van, sot az ember minel tobbet foglalkozik veluk, annal kozelebb is kerulhet hozzajuk. Egy olasz motor elromlik esetleg, de nem hagy uton - szemelyes tapasztalatok alapjan. mindig is szerettem ez olasz gepeket, mert nem gorcsosen vannak megepitve, hanem termeszetes, laza modon keletkeznek. Es nemigaz, hogy annyira megbizhatatlanok, csak hat senki nem mondja pl. hogy mar megint elromlott ez a szar Mercedes, persze, hisz nemet ... -ugyanis nem ez van benne a koztudatban. Bella Italia!

baowah · http://baowah.blog.hu 2007.07.03. 08:54:23

jol mondod.
nektek meg jo utat kivanok Krimre. buszke vagyok ratok! n

ommm 2007.07.03. 09:28:21

szépek azok a motorok, szépek, de a gipszmerevített-szemű Vuk mindent visz...

scheerti · http://scheerti.blog.hu 2007.07.03. 21:34:13

Mindig is a Balaton felvidéken éltem de még mindig el tudok csodálkozni,hogy mennyire szép ez a táj. Biztosan nem tudnám megszokni az alföldet,hiányozna a jó öreg Bakony, a kanyargós Balaton felvidéki utak,az erdők,a dombok és a kilátás. Az Istenért az a gyönyörű panoráma! Végigmotorozni rajta pedig mámorító! Remélem neked is tetszett.

baowah · http://baowah.blog.hu 2007.07.03. 21:38:09

nagyon tetszett. igen. Vigantpetendrol valami hegyi kavicsos uton jutottunk al a kali medencebe..szalltak a lepkek rofogtek a motok!
süti beállítások módosítása