fotó: Zirig Árpád

Fillérbaszó rokkerek szevasztok!

2013.09.19. 21:38 | baowah | 10 komment

Persze, biztos én vagyok a hülye, az összes hangot megtalálnám egy tízezer forintos használt kínai multieffektben - ennek ellenére inkább furcsa kis dobozokkal játszom, mert az valahogy mégis olyan igazi, régies, minőségi élmény.

DSC 0005A gitárpedálok szaporodnak. Ismerek olyanokat, akik képesek szinten tartani mennyiségüket, nekem nem megy, nő a park, hosszabbodik a vonat; gitározni nem tudok jobban tőlük, de legalább élvezem az egyre betegebb hangokat. (Mi lesz itt, ha megjönnek a további csemegék a legendás túrkevei laborból, a Countryside Electronixtől?)

Az eddigi helyzet nekem sem felelt meg, a feleségemnek meg pláne, változtatni kellett azon, hogy az effektpedálok a nappali fotelje alá vannak csak úgy berúgva, ha nem használom őket. Pedalboard kell, gondoltam, vagyis olyan keret, fiók, akármi, ahol állandóan összekötve tarthatom őket és játék előtt csak áramot kell adni nekik. Kedves szomszédomtól kaptam egy régi fiókot, jó száraz fenyő, szép fecskefark csapolásokkal - nem mai darab.

DSC 0007A kromofágos maratás után jöhetett a csiszolás, majd szétkocogtattam a rögzítéseket és újra összeragasztottam. Az elejéből kikanyarítottam egy darabot, hogy a fotelben ülve be tudjak lépni a ki-bekapcsoló gombokhoz. Az aljára viszont ragasztottam néhány bordát, hogy ha úgy rendesen beletaposok, ne szakadjon le.

A festést nem akartam eltúlozni, sima fehér akrillal mentem neki, ami tekinthető hibának is, mert a deszkára ráfolyt ezeréves tintát lazán életre keltette, így világoskék foltok lettek a fenéken. Ezért muszáj volt egy réteg fehér zománccal lefojtani, de nem baj, a feleségem szerint veszettül shabby chic.

DSC 0008Az aljába ragasztottam tépőzárcsíkokat, az ellenoldalt meg a pedálok aljára, így nem csúszkálnak el. A hátsó falra felkapattam egy elosztót, hogy az adaptereket ide köthessem be. Koncertre nem való, de otthonra ideális, fér még bele ez-az és egy mozdulattal be tudom tolni a fotel alá, ahol nincs útban senkinek. 

A pedálok jelenlegi bekötési sora:

1. CEX The Butcher overdrive/fuzz

2. Lell DD drive and distorsion

3. Lell Parametric EQ

4. Electro Harmonix Holy Stain (reverb+tremolo+pitchshifter)

5. Lell CZ Delay

DSC 0010

DSC 0128

DSC 0129

DSC 0133

DSC 0134

DSC 0135

Címkék: gitár barkács diy pedalboar

A bejegyzés trackback címe:

https://baowah.blog.hu/api/trackback/id/tr725524299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

halaloszto 2013.09.20. 09:07:11

hol vannak a youtube videok?

Zakk (törölt) 2013.09.20. 09:59:29

legalább egy táskába rakta volna hogy normálisan zárható és szállítható legyen..

baowah · http://baowah.blog.hu 2013.09.20. 10:51:44

@Zakk: de ne nem szallitom, csal odahaza jatszom, sehol masutt, nem vagyok zenesz, csal haztaji hobbista

Égő Ákos · http://etanolblog.hu 2013.09.20. 10:57:24

Jó dolog a sok pedál de még fontosabb a jó táp. A madzag végére már olyan szép zaj alakulhat ki hogy az már hangszernek is jó. Ezért szoktak batterkával játszani a koncerteken. A multieffekteteket én sem kedvelem, nekem is van egy de képtelen vagyok átlátni.

baowah · http://baowah.blog.hu 2013.09.20. 11:00:20

@Égő Ákos: igy van, a szar tap az bebasz, mar eszleltem. a haver az furogepek 9,6V akkujait hasznalja aramforrasnak, fel evet kibir egy toltessel a harom pedallal.

Bretschneider detektív 2013.09.20. 11:17:01

Hát barátom, feltaláltad a spanyolviaszt. (Csecsemő, új vicc, stb.)

Zakknak meg, mint előkommentelőnek figyelmébe ajánlanám a poszt fenti sorait: "Koncertre nem való, de otthonra ideális"

Szóval nem ártana olvasni, mielőtt írunk. Akinek nem inge...

Most jól beszóltam mindenkinek, ugyi? (Pedig nem akartam, csak hát ilyeneket mi már huszonéve csináltunk, tanultunk, loptunk egymástól, ohne internet.) Dobos témában tudnék írni harminc ilyen posztot, mit hol merre meddig, (főleg a ne csússzon el témában, minden ott legyen ahol, öt perc alatt át tudj szerelni, stb.) amikor még nem lehetett pénzért kapni mindent, bármit. Az ember leleményes.

Zakk (törölt) 2013.09.20. 13:14:58

@Bretschneider detektív: ahogy én elnéztem a gitárosaimat az elmúlt két évtizedben nem csak koncertre cipelték a motyójukat :)

Bretschneider detektív 2013.09.20. 13:45:29

@Zakk: Jó, én csak a poszter védelmében írtam: ezt ő is megjegyezte, hogy otthonra. (Mondjuk otthonra meg minek? A parkettára baszom a tépőzár-csíkokat, hacsak nem tiltja apuka a zenélést.) Engem ez a doboz zavar. Bár ha később átnyergel az ember a szalvétagyűjtésre, hasznát veheti.

Bretschneider detektív 2013.09.20. 13:47:51

No, nekem meg saját "szőnyegem" van, amin hasonló tapaszok és egyéb jelzések vannak, hogy melyik állványnak melyik lába hová, melyik pedál melyik csavarja mibe.... Ha nem is én pakolom fel, akkor is megvan, mert az állványok lába is fel van cimkézve. (Mint említettem, dobos vagyok.)
Már csak annyit tudok elbaszni, hogyha valamit elhagyok.
süti beállítások módosítása