fotó: Zirig Árpád

A fasornak vége

2010.12.28. 10:59 | baowah | Szólj hozzá!

A Családi Könyvklub épülete valaha a lakótelep bölcsődéje volt. Kerítése mellett nőtt a város utolsó szép pálmajegenye sora. Most ezt is kivágják, pedig ezek a fák épek, egészségesek, nyoma sincs cystosporának és a farontó bogarak sem dézsmálták őket. A hátsó rész ledöntött törzsein belül ugyan volt minimális foltosodás, de semmi komoly, az elsők viszont mind épek és erősek voltak.

Gondolom balesetvédelemre és egyéb szokásos szövegre hivatkozva engedélyt kaptak a kivágásra - nincs min meglepődni, ebben a városban a hivatalos oldalon senki nem ért a fákhoz, ész nélkül és tiszteletlenül metélik-vágják őket képzetlen munkások. Itt nem a városi "faírtók" melóznak, hanem magáncég végzi megbízásból a munkát; úgy értesültem, lesz ültetés a helyükre, de akkor is - kár volt ezért, Dunaszerdahely nyugati lakótelepének dísze volt a szép fasor.

baowah: DSC 0303

baowah: DSC 0297 baowah: DSC 0295

baowah: DSC 0300b

baowah: DSC 0298

Címkék: fa nikon d90 jegenye západ 18 105

A bejegyzés trackback címe:

https://baowah.blog.hu/api/trackback/id/tr362543583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása