fotó: Zirig Árpád

A főfúrómester sírja

2008.12.31. 19:23 | baowah | Szólj hozzá!

"A Kossuth-díj magyar kitüntetés. Az országgyűlés 1948-ban 1848. március 15-e centenáriuma alkalmából alapította. A tudomány, a művészet és irodalom területén, valamint a szocialista termelőmunkában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyeket, csoportokat jutalmazták vele. A minisztertanács adományozta, 1963 óta csupán kulturális és művészeti alkotó tevékenységért adják." Wikipédia

Szűcs László 1953-ban kapta meg a díjat, majd hat évvel később elhunyt. Életét valószínűleg meghatározta és kitöltötte az, hogy a nagykanizsai "Fúrásnál" dolgozott. Halála után sem menekülhetett munkája elől, a vállalat és a szocialista értékrend nyomására egy élethű fúrótorony makettet kapott fejfa helyett. Érdekes, furcsa - én kérhetnék szépen dugattyúkat?

Címkék: temető nagykanizsa főfűrómster

A bejegyzés trackback címe:

https://baowah.blog.hu/api/trackback/id/tr53850797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása