fotó: Zirig Árpád

Minden szentek ereje

2007.11.02. 00:23 | baowah | 5 komment

    Nagyanyám kórházban van egy hete.
    Szeretettel vesszük körül, és melegséggel tölt el bennünket öröme, ezért tudunk mindannyian bízni benne, hogy a szeretet gyógyít. Mindannyiunkat.
    Ábelmackó, az unokaöcsém ma lelkesen hóna alá csapta ukulele méretű gitárját, és behozta, hogy zenéljen az ő dédijének. Felesleges mondatokba foglalni az egyszerű és tiszta szépséget, ami betöltötte a kórtermet. Most mindannyian erőnk adnánk, hogy a 87 éve fölé még sok-sok rakódjon egészségben és méltóságban.
    Az örökké jólfésült és kékhajú nagyanyám csókja ott zsibbadt homlokomon amikor egykori barackosunk szomszédságában, a családi sírok között áltam az apró beketfai temetőben. Ujjam hegyét mint mindig, most is viaszba mártottam, élveztem a forró köppeny okozta fájdalmat, ahogy rádermed bőrömre, mint sorsunk köppenye éveinkre.
    Végre sikerült úgy megállnom az gellei templomnál, hogy gép is volt velem. Fényképezés közben eszembe jutott, hogy igen, szeretnék itt esküdni, ahogy őseim is tették. Megláttam a mai nap eseményein keresztül azt a hidat aminek első pillére már rég elveszett a múltban, én meg csak pallóról pallóra lépdelek előre, de az utolsó pillért még senki sem rakta le, csak jóisten látja helyét.

Mindenszentek van. Holnap halottak napja. Tulajdonképpen az élet ünnepe. Legyen még sok ilyen nap így együtt, hogy közösen emlékezhessünk eleinkre, élve, egy nagyobb erő gondoskodó kegyelmében.

Címkék: mindenszentek beketfa nagyanyám

A bejegyzés trackback címe:

https://baowah.blog.hu/api/trackback/id/tr81215730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

apamacko 2009.07.17. 09:43:22

Most csendben könnyezzek...

Öreg 2009.07.17. 17:30:22

Meghatóan szép volt.

CernaGeza 2009.07.17. 20:47:17

most találtam meg a Tádé miatt a blogodat, el is tettem

Én is csak ismételni tudom az előttem írókat

vau · http://www.holdkomp.hu 2013.12.08. 23:29:14

Szintén tádé.

A Jawa történetével együtt eléggé személyes, szép.
süti beállítások módosítása