fotó: Zirig Árpád

Gyuribaá hegesztője, Ferrari, Panda, Golf

2007.07.26. 00:23 | baowah | 10 komment

Íme hát a világ legdurvább steampunk hegesztőgépe.

Gyuribaácsi saját munkája, aki azon túl, hogy autószerelő műhelyt tart fent, üzemelteti a város utolsó pszichodelikus termináljaként a kávéfőző és internetállomást. Felismerhetetlen eszközök és gépek okoznak kódolhatatlan zavart retinámon, dugattyúk, nyomdagépek és alaplapok tesznek bizonytalanná lépten nyomon. Hiányos technikai tudásomat pótolva most is ő oszlatta el technika fellegeit, és cserélt fékbetétet és hátsó gátlókat a Pandámban.

Melléktevékenységként fia, Kicsigyuri házi Baileyst kotyvasztott a rezsón pudingból és rumból, kutyakölykök és macskaporonytok néztek be a műhelyajtón. Azon túl, hogy a drink pompás lett, az autóm úttartása és fékhatása is lényegesen elmozdult pozitív irányban.

De mindenesetre itt a műszer.

A műhely asztalán három ferrarit is szpottoltam.


Majd egy kofola is megvolt a Golfban.

Ui. Vettem két reflektort a kocsi orrára, amiből az egyik kiesett a táskámból, és eltört. Ó, én homály.


***

Címkék: panda steampunk hegesztő gyuri csincsura gyierka petra misko

A bejegyzés trackback címe:

https://baowah.blog.hu/api/trackback/id/tr7125508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ommm 2007.07.26. 09:17:57

ooooooÓóóó....
vazzzeee...

1475551 · http://erikputz.cstudios.sk 2007.07.27. 22:57:35

Elore szolok: NEM respektalom a hejesiras szabalyait, megwan a szemelyes okom miert nem! Wegigneztem a blogot, es allapitottam meg hogy teljesen mas zsanerben alkotok, rajtad erezni a professzionalizmus szellemet, rajtam meg azt a fel ewet amit a 2D grafika wagy fenykepezessel foglalkozom. En sajat felyem utan megyek, nem akarok befolyasolwa lenni mas fenykepeszek munkajawal. Zene inspiral, lenyegeben minden kepem walamilyen dalhoz kotom wagyis egy reszehez minimum:D Bennem az alkotast altalaban a negativ erzesek valtjak ki, ami megis latszik a muveimen, miwel igy adom le a belso feszultseget. Ezert nincs nagyon pozitiv hangwetelu kepem (novellam, dalszowegem stb... stb...). ha esetleg erdekel a ket megirt magyar nyelwu nowellam akkor less fel a: erikputz.cstudios.sk/novellak/novellak.html Minden tiszteletem az alkotasodhoz, a wilagra ralatosodhoz, hisz az teszi az embert muwessze, hogy maskepp lassa a wilagot mind a tobbi ember (magamat nem dekllaralom muwesznek). Udvozlettel: erik

baowah · http://baowah.blog.hu 2007.07.28. 09:12:07

koszonom az alaposan megirt kommentet. ez is csak egy sze, egy tekintet, amely valahogy merevre rogzit nehany pillanatot. ez itt en vagyok, az en eletem, ha egyszeru akkor egyszeru, ha bonyolodik, akkor bonyolult.

neztem a dolgaidat, erdemes vele foglalkoznod.
a steets of DS-en viszont meglepodtem, en nem is tudtam, hogy a helyi zümmerek mar ilyen szinten szervezkednek.

1475551 · http://erikputz.cstudios.sk 2007.07.28. 15:58:30

A helyi zummereket en szerwezem, annak ellenere hogy ruhellem oket, es epp ezert nem okoz gondot penzt kihuzni beloluk. :D tudod lelkiismeret. XD

g · http://www.nyulnyom.com 2007.07.30. 11:29:24

Auuu, nagyon durva ez a heggeszto...

sarvari.janos · http://szlovenszko.blog.hu 2007.07.31. 13:33:24

Szép, szép, csak éppen nem steampunk :)

baowah · http://baowah.blog.hu 2007.07.31. 16:25:00

en.wikipedia.org/wiki/Steampunk

szerintem siman belefer a kategoriaba :)
azon kivul minden steamboy orulne egy ilyennek :D

de egy a lényeg, működik.

Sárvári János · http://szlovenszko.blog.hu/ 2007.07.31. 17:00:26

Nem akarok vitatkozni erről, semmi bajom sincs a képpel magával :) A steampunk dolgok - mint a nevük is mutatja - valamilyen alternatív úton fejlődött izék, de közük nincs az elektromossághoz, mint olyanhoz. Ebben a wikipédiás szócikk is megerősít.
Na, végül is csak apró megjegyzés volt, további sok ötletes képet!

baowah · http://baowah.blog.hu 2007.07.31. 19:53:42

ebben az aspektusban van valami.
viszont ha nem tudnank, hogy hegeszto, akar idogep is lehetne. ma is fenykepeztem gyuribaá udvaran egy erdekesseget, majd ejszaka posztolom :D
süti beállítások módosítása