fotó: Zirig Árpád

Tiltott állatkísérlet

2008.01.06. 14:42 | baowah | komment

Van ez a csinos egérke a Mac-hez. Úgy hívják, hogy Mighty Mouse. Egy valóban szép, kellemes fogású munkaeszköz, de a 360° gördítőgombja pont annyi ideig működik csak, ameddig a jótállás tart. Menthetetlenül összeszedi a koszt, és onnantól nem reagál a gördítésre.

Nálam másodszor érkezett el az idő, hogy jól szétszedjem, annak ellenére, hogy hivatalosan nem szerelhető. Aki hasonló gondokkal küzd, az egy kis alkohol és szike segítségével bátran álljon neki. Egy dolog nagyon fontos, hogy figyeljünk arra, hogy mit honnan, és milyen erővel tépünk ki, különben később lehetnek problémák.

1. eltávolítjuk az egér aljáról a műanyag külső peremgyűrűt. Ha finoman csináljuk nem törik el semmi, és azt is észrevesszük, hogy hol van ragasztással rögzítve. Ezt óvatosan át kell vágni, aztán már lenn is van.
2. levesszük a gumis csúszógyűrűt.
3. a pengével az egér kétharmadánál levő két pöcköt kipattintjuk, és máris szétnyílik a dög.
4. kihúzzuk a két kábelt a foglalatból, ekkor kettévehető az egér alja és teteje.
5. a tetejében levő kis fekete biszbaszt, a görgőházat a három csavarral lecsavarjuk, és megvakarjuk a fejünket a sok dzsuva láttán.
6. a fehér színű takaróját a golyóbölcsőnek óvatosan lepattintjuk, de nem árt, ha előtte megjegyezzük, hogy merre álltak a mágneses érzékelőgörgők.
7. tisztítunk, visszaszerelünk, peremgyűrűt lehelletnyi ragasztóval visszabökünk, mert jövőre úgyis eljátszuk ugyanezt.

Címkék: mac mouse állatkísérlet mighty

A bejegyzés trackback címe:

https://baowah.blog.hu/api/trackback/id/tr99286952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_murci_ 2008.01.07. 03:11:59

há mer koszos a kezed :)
meg mer rájaizzad a zegérre, aztán a por ráhull finoman
nem kell ehez egyébként mighty mouse, nekem a Logitech Laser mouse is uyganígy gyűjti a dzsuvát a görgőjével, pedig az elvileg nem, de mégis

én még olyan eszközzel nem találkoztam ami 2 héttel a garancia lejárta után ne ment volna tönkre, de erősíts vagy cáfolj meg
aztán itthon kendács, hála a kandós éveknek :)
süti beállítások módosítása