fotó: Zirig Árpád

a fesztiválplakát-készítés árnyoldala

2007.08.16. 08:30 | baowah | 5 komment

Alaphelyzetben szeretek fesztiválplakátot készíteni. Sőt, alaphelyzetben imádok grafikázni. Annak ellenére, hogy van egy munkám, pásztorkodom nemzetközi szinten nagy és színes vasdobozokkal, képes vagyok odaza hajnalokba nyúlóan ülni a Mac mellett, és gyártani a világot. Komolyan, örömmel lógatom bele magam a hajnalokba, mert van látszata, nem öncélú, hiszen visszakacagnak rám az utak mellől munkáim.

Van azonban egy árnyoldal (van több is, tételezzük fel, hogy a vizuálban szabad kezet kapok, mint most is). Az ember gondosan kihagyja a helyet a szponzorlogóknak, és igyekszik olyan formát kialakítani, amiben azok valamilyen szinten érvényesülni tudnak, és mégsem verik szét a vizuális összhangot.

Persze az ilyen dolgokat mindig utolsó pillanatban kapja meg az ember. Agyalnak-agyalnak azon, hogy még mit kéne vajon ráiratni, csak a munka szempontjából lényeges dolgok csúsznak meg. A cuccnak már rég nyomdában kellene lennie, erre éjfél előtt néhány perccel az ember még mindig free transformban próbálná szintbe hozni a cuccot, ha:

nem homepageről kimentett 5-10 K méretű gifeket adna a szponzor a megbízónak, hogy aztán minden egyes darabbal hosszú percekig kelljen harcolni, hogy a 300 dpi A2-ben ne csak egy pötty vagy egy folt maradjon belőlük.

Vagy csak én vagyok túl lelkiismeretes?

Címkék: grafika logo plakat szmaze tabor

A bejegyzés trackback címe:

https://baowah.blog.hu/api/trackback/id/tr3141219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ommm 2007.08.16. 08:56:28

:DDDDD

nem beszélve arról, amikor már nyomdakész a cucc és a milliónyi layer le van flattenezve, hívnak, hogy lehetne-e még valami változást, mert kimaradt egy előadó, vagy túl kicsi a betű. perszehogy lehet bammeg...

hajjaj, napi szinten szívom az ilyet...
a plakát viszont jó, de az ÚSZ lógó kék apafej, azért megszívathatnak

baowah · http://baowah.blog.hu 2007.08.16. 09:09:06

en feketeben kaptam meg, szivassak azt aki nem adta. :)

ommm 2007.08.16. 15:15:33

akarsz nevet?:D
pancser banda

baowah · http://baowah.blog.hu 2007.08.16. 15:40:35

marmint ujszoeknal? kossz, nem erdekel.

e1 · http://beszoltam.hu 2007.08.16. 22:41:15

Láttam azokat a kis képeket, amiket Gerő küldött és tényleg nagyon gáz, hogy nem tudnak a szponzorok rendes logót adni. Ez főleg az olyanoknál lepett meg, mint a Bumm. Ki van velük tapétázva fél Komárom, aztán a webről kell beszerezni a logójukat, pedig biztos vagyok benne, hogy van nekik jobb is. Amúgy a plakát jól sikerült és ötletes is. Most már csak az érdekel, hogy mikor fogják győzni kiragasztani őket a srácok, mert hát hó vége mindjárt itt van. Nem az utolsó pillalantban kéne csinálni az ilyesmit...
süti beállítások módosítása