fotó: Zirig Árpád

bélyegek

2007.07.24. 23:43 | baowah | komment

Eszembe jutott, hogy lefényképezem azokat a bélyegeket gyerekkorom albumában, amelyeken autók és motorok vannak, mert ugye jól jöhet az még valahová. Aztán ha már lendületben voltam, a saját kedvenceim is kaptak néhány képet.

zip pack az autos-motoros bélyegekhez: http://www.sendspace.com/file/s86k9z
Itt pedig az önös öröm:

 

Címkék: ferrari album belyeg nagyito

A bejegyzés trackback címe:

https://baowah.blog.hu/api/trackback/id/tr89124751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ommm 2007.07.24. 23:57:50

megdumálva. neked legalább megvannak

sámuel · http://autognom.blogter.hu 2007.07.25. 21:19:12

Én kizárólag közlekedési bélyegeket gyűjtöttem gyerekkoromban, sok éven át. Vagy 8-10 albumra való van, a világ legtávolabbi szegletéből is. Csodás darabok, nagyrészt postatiszták. Dél-afrikai országok bélyegei Citroenekkel és Renaultokkal, orosz bélyegek Zilekkel és Zaporozsecekkel, mesések. Igen, az hihetetlen, hogy a legszebb bélyegek a legnagyobb nyomorúságban élő afrikai országokból származnak.

Emellett úgy a kilencvenes évek közepéig megvan az összes, Magyarországon a XX. században megjelent közlekedési témájú bélyeg, postatisztán.

Legutóbbi szerzeményem a nemrég Olaszországban megjelent Lamborghini-s bélyeg (www.carpages.co.uk/lamborghini/lamborghini-stamp-02-06-07.asp).

sámuel · http://autognom.blogter.hu 2007.07.25. 22:07:10

Nah, csak sikerült letölteni a zipet. A gőzgépes kivételével mind megvan. Döbbentes, hogy 15 év után is emlékszem, hogy melyik van meg a több ezer bélyeg között. Apám már gyerekkoromban sem tudta megfejteni, hogy lehet, hogy a "cserefüzeteket" lapozgatva simán kiszúrtam, melyik nincs meg, melyiket kell megvenni. Nem emlékszem, hogy egyszer is tévedtem volna. Most meg egyébként milyen fos memóriám van...

baowah · http://baowah.blog.hu 2007.07.25. 22:34:23

a kedvenceim a ras al khaima-s belyegek voltak. abbol talan csak egy tazio nuvolarisra emlekszem...de lehet h rosszul.

van valami osregi kinai hajos sorozatom, az jatszik nalad?

sámuel · http://autognom.blogter.hu 2007.07.26. 20:36:56

A hajósok valahogy nem domináltak, de biztosan van pár sorozat. Űrhajós, az van szarásig. Felbújtottál, legközelebb, ha hazalátogatok szüleimhez, elhozom az albumokat. Páromnak még úgysem mutattam meg a bélyeggyűjteményemet az eltelt 10 év alatt... :)

Burundi bélyegei voltak még faszák. hu.wikipedia.org/wiki/Burundi
Egy 27ekm2-es ország Afrika közepén, és olyan űrhajós bélyegei voltak, hogy besz*rsz. Asszm az arany bélyegeim is onnan vannak. Frankón, dombornyomott, aranyozott papír.
süti beállítások módosítása